czwartek, 13 listopada 2014

Pizza wiejska

Przygotowując pizzę nie trzymam się przepisów, każda kompozycja smakowa powstaje pod wpływem chwili i produktów które mam pod ręką.Chyba nigdy nie jadłam dwóch takich samych, ale ta była naprawdę bardzo smaczna.

Pizza wiejska

1/2 czerwonej papryki
1 duża cebula
1 duży pomidor
1 puszka kukurydzy
kiełbasa wieprzowa
ser żółty
sól, pieprz, bazylia

Kiełbasę pokroiłam cienkie plasterki i zrumieniłam na suchej patelni. Ser starłam na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroiłam w piórka, paprykę w kostkę, a pomidora w ćwierć plasterki. Składniki układałam na podpieczonym cieście i dopiekałam przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz