Czym można uszczęśliwić bardzo wymagającego miłośnika słodyczy?
Dobrą czekolada? Banalnie, ale czasem za mało.
Gdy snuje się po domu jak cień, zaglądając w każdy kąt i mrucząć pod nosem "Zjadłbym coś dobrego" nadchodzi czas by zakasać rękawy i przygotować coś specjalnego. Słodkiego, kremowego i przepysznie ciągnącego. Coś czym można smarować wafle, ciasta, polewać naleśniki lub wyjadać łyżeczką prosto ze słoika.
Karmel! Zaspokoi zachcianki każdego łakomczucha:). Dobrą czekolada? Banalnie, ale czasem za mało.
Gdy snuje się po domu jak cień, zaglądając w każdy kąt i mrucząć pod nosem "Zjadłbym coś dobrego" nadchodzi czas by zakasać rękawy i przygotować coś specjalnego. Słodkiego, kremowego i przepysznie ciągnącego. Coś czym można smarować wafle, ciasta, polewać naleśniki lub wyjadać łyżeczką prosto ze słoika.
150g cukru
50g masła
250g śmitanki kremówki
szczypta suszonego imbiru
szczypta soli
1 łyżka aromatu waniliowego
Przepis na drugi krem uwieczniony na zdjęciu pojawi się jutro:) |
*na podstawie przepisu ze strony addiopomidory.blogspot.com
Musze chyba przygotować taki karmel dla swojego łakomczucha, wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńlekcjewkuchni.blogspot.com
O niee, takiego smaka narobić? :)
OdpowiedzUsuńMarzenie... :)
OdpowiedzUsuń